Workshop Familie en ziekteopstellingen

 

Familie en ziekteopstelling

Het systeem van herkomst draag je altijd met je mee of je jezelf er van bewust bent of niet. Daarmee neem je ook de dynamiek en blokkades van jouw systeem mee. Hierdoor kunnen er fricties ontstaan die invloed hebben op je persoonlijk leven.

Systemische opstellingen is een methode om inzicht te krijgen in psychische en fysieke klachten, levensvragen of vragen met betrekking tot een organisatie (bedrijven, verenigingen,enz.). Een opstelling is een energetische methode om balans te brengen in het systeem waarin jij je bevindt en vandaan komt (vader, moeder, opa, oma, overgrootouders, enz.). Vanuit systemisch perspectief wordt iemand niet alleen gevormd door de uiterlijke kenmerken en de karaktertrekken van zijn familie. Ook de psycho-emotionele ervaringen worden geërfd. Trauma’s, dat wat vergeten is of de persoon die buiten gesloten is, wil erkend worden in het systeem. De leden van een familie of organisatie zorgen er onbewust voor dat er balans komt in een systeem. Dit uit zich bij latere familieleden, in de vorm van gedrag of ziekte.

Door een opstelling worden onderliggende mechanismen van dynamieken en verstrikkingen blootgelegd die invloed hebben op jouw leven. Doordat de blokkade gezien en erkend wordt komt er ruimte voor verandering en kan er gewerkt worden naar een oplossing.

Welke thema’s kunnen in een opstelling gebracht worden?

De thema’s die in een opstelling gebracht kunnen worden zijn talloos. Enkele voorbeelden zijn ziekte, relatie-, en opvoedingsproblemen, jouw plek in het gezin, verslaving, financiële moeilijkheden, ontslag, samenwerking in een team, eetproblemen, scheiding, rouw, mantelzorg of persoonlijke ontwikkeling.

Heb je interesse in een workshop systeemopstellingen rondom een specifiek thema dan kun je contact met mij opnemen voor een vrijblijvende prijsopgave.