Individuele ziekte- en familieopstellingen

Ziekte- en familieopstellingen worden ingezet om inzicht te krijgen in je psychische of fysieke klacht of levensvraag.

Vanuit het systemische perspectief wordt iemand niet alleen gevormd door de uiterlijke kenmerken en de karaktertrekken van zijn familie. Ook de psychische en emotionele ervaringen worden geërfd en opgeslagen in het geheugen van je cellen.

Een opstelling is een energetische methode om balans te brengen in het familiesysteem waar je vandaan komt (vader, moeder, opa en oma, overgroot opa en oma, enz.). Het familiesysteem waar je uit vandaan komt zoekt balans. Dat wat ‘vergeten’ is of een persoon die buitengesloten is, wil erkent worden. De leden van de familie zorgen er onbewust voor dat er balans komt in hun systeem. Dit uit zich door wat buitengesloten of ‘vergeten’ is, bij later geboren familieleden, in de vorm van ziekte of gedrag.

Thema’s die in een opstelling gebracht kunnen worden zijn bijvoorbeeld je niet erkent voelen, ziekten, eetproblemen, relatie-, en opvoedingsproblemen, geen keuzes kunnen maken, ontslag, loopbaan, samenwerking in een organisatie.

Kinderen en ziekten:

Systemisch gezien nemen kinderen over wat in het systeem buitengesloten of vergeten is. Doordat kinderen de spiegels zijn van hun ouders, werk ik met de kinderen en hun ouders. Van belang is dat de ouders de relatie aangaan met de ziekte van het kind.

Hoe ziet een individuele opstelling er globaal uit:

Op de grond worden ankerpunten neergelegd, dit zijn aanduidingen van jezelf, je vader, je moeder, de ziekte, je verlangen, enz. Deze ankerpunten worden door de cliënt neergelegd in relatie tot elkaar. Zo ontstaat er een energieveld. Dit energieveld geeft je inzicht in de oorsprong van je klacht of vraag. Dit kan enkele generaties teruggaan. Door balans te brengen in het systeem kun je tot een oplossing komen.

Ik begeleid jou door dit proces heen. Jouw bijdrage is op de verschillende ankerpunten te voelen wat deze plek jou te zeggen heeft en door samenwerking te komen tot een balans in het systeem waardoor de levensenergie weer gaat stromen.

Deze opstellingen kunnen naast het gebruik van ankerpunten ook met poppetjes gedaan worden.

Gratis

Ben jij benieuwd wat mijn behandelingen voor jou kunnen betekenen?
Neem dan contact met me op voor een gratis en vrijblijvend gesprek van
30 minuten (telefonisch of bij mij in de praktijk).

Wanneer loslaten pijn doet

De studierichting is gekozen. De kamer ingericht. Mijn jongste dochter is het huis uit. We weten beide dat het tijd is. Het is goed. Ze is er aan toe. Dit wil niet zeggen dat het voor haar en mij makkelijk is om elkaar los te laten. Het moederschap bestaat uit liefdevolle zorg en emotionele pijn wanneer het kind zich losmaakt van de moeder. Dit doet me denken aan de Griekse mythe van Demeter en Persephone.   Jan Peter van Baurscheit de Oudere (1669-1728): De ontvoering van Persephone door Hades (Terracotta, 40,5 x 43,8 cm; Musées Royaux des Beaux-Arts, Brussel)       De Griekse Mythe...