Rooz Steenks

Rooz Steenks,
Coach en Natuurgeneeskundig therapeut Meerkerk (Utrecht)

De basis van ons contact als cliënt en therapeut is het vertrouwen van jou in mij. Om een idee te krijgen in wie ik ben en wat mijn drijfveren in mijn leven zijn stel ik me hieronder voor.

De verbinding met wie ik werkelijk ben, is de passie in mijn leven.
Dit wil ik graag overdragen aan mijn cliënten. Door hier weer contact mee te maken kunnen mijn cliënten ondanks hun ingrijpende ervaring weer kwaliteit van leven gaan ervaren.

De methoden die ik in mijn consulten kan inzetten hebben allemaal hun oorsprong in het werken met iemands levensenergie. Doordat deze energie door een ingrijpende ervaring is geblokkeerd, veroorzaakt het daardoor psychische en/of fysieke problemen. Door het opschonen van deze blokkades kan de levensenergie weer gaan stromen en vindt er psychische en/of fysieke heling of acceptatie plaats.

De doelgroep waar ik mee werk zijn jongens en meisjes vanaf 12 jaar en volwassen vrouwen en mannen. Vanaf twaalfjarige leeftijd zijn de meeste jongeren in staat om inzicht te hebben in hun problemen en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.

De naam van mijn praktijk: Resight

Resight staat voor weer zicht te krijgen op je leven na een ingrijpende ervaring. Door iemands levensenergie aan te spreken en de blokkades weer te laten doorstromen, spreek ik het zelfhelend vermogen van de cliënt aan. Hierdoor komt men weer in haar of zijn kracht en kan weer kwaliteit van leven ervaren.

Ik ben getrouwd, moeder van twee dochters en ik heb drie honden. Naast mijn praktijk ben ik beeldend kunstenaar. Het meest voorkomende thema in mijn kunstwerken is de schoonheid en het unieke dat ieder mens in essentie in zich heeft. De technieken die ik het meest gebruik zijn klei, schilderijen en wandkleden van vilt en soms een combinatie ervan. Mezelf ontwikkelen, beeldend bezig zijn en wandelen met de honden is voor mij ontspanning en de mogelijkheid om weer op te laden om mijn leven vorm te geven naar mijn verlangens. Door mijn persoonlijke ervaringen rondom rouw, ziekte en andere levensthema’s, het niet kunnen leveren van maatwerk in organisaties ben ik in 2013 gestart als zelfstandige met mijn praktijk Resight.

Het combineren van methoden in mijn praktijk en de combinatie van technieken in mijn beeldende kunst geeft de eigenheid van mijn persoon en de manier van werken met cliënten weer.

 

 

 

Opleidingen:

Welzijnswerk (HBO-J, Groningen)

Kunstacademie (Academie Minerva, Groningen)

Kunstzinnige counseling (SPSO, Utrecht)

Rouw en verliesbegeleiding (Post-HBO Opleiding, HGU, Utrecht)

Energetisch Therapeut (HBO Opleiding, Sonnevelt opleidingen, Baarn)

Energiewerker (Hagetessa, Delft)

Lichtwerker (Crystal Visions, Leiden)

Familieopstellingen (1e-verdieping, Delft)

Individuele familieopstellingen (1e-verdieping, Delft)

Opstellingen met kanker en de psychosomatiek van kanker
(Academie voor opstellingen, Heiloo)

Psychosociale basiskennis (Con Amore, Amsterdam)

Basismodule Spagyriek (Spiritueel bewustzijnscentrum, Almere)

3-daagse workshop ziekteopstellingen Stephan Hausner (UNLP, Amsterdam)

Depressie (Bonusan, Wassenaar)

Medische Basis Kennis (Con Amore, Rotterdam)

Alchemische Spagyriek Plantenkunde (Spiritueelbewustzijnscentrum Spagyriek Nederland, Almere)