Rooz Steenks

Rooz Steenks

Bewustzijnscoach en Natuurgeneeskundige therapeut


De basis van ons contact als cliënt en therapeut is het vertrouwen van jou in mij. Om een idee te krijgen in wie ik ben en wat mijn drijfveren in mijn leven zijn stel ik me hieronder voor.

De verbinding met wie ik werkelijk ben is de passie in mijn leven.
Dit wil ik graag overdragen aan mijn cliënten. Door hier weer contact mee te maken kunnen mijn cliënten ondanks hun ingrijpende ervaring weer kwaliteit van leven gaan ervaren.

De methoden die ik in mijn consulten kan inzetten hebben allemaal hun oorsprong in het werken met iemands levensenergie. Doordat deze energie door een ingrijpende ervaring is geblokkeerd, veroorzaakt het daardoor psychische en/of fysieke problemen. Door het opschonen van deze blokkades kan de levensenergie weer gaan stromen en vindt er psychische en/of fysieke heling of acceptatie plaats.

De doelgroep waar ik mee werk zijn jongens en meisjes vanaf 12 jaar en volwassen vrouwen en mannen. Vanaf twaalfjarige leeftijd zijn de meeste jongeren in staat om inzichten te hebben in hun problemen en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.

De naam van mijn praktijk: Resight

Resight staat voor weer zicht te krijgen op je leven na een ingrijpende ervaring. Door iemands levensenergie aan te spreken en de blokkades weer te laten doorstromen, spreek ik het zelfhelend vermogen van de cliënt aan. Hierdoor komt men weer in haar of zijn kracht en kan weer kwaliteit van leven ervaren.

Ik ben getrouwd, moeder van twee dochters en ik heb drie honden. Naast mijn praktijk ben ik beeldend kunstenaar. Het meest voorkomende thema in mijn kunstwerken is de schoonheid en het unieke dat ieder mens in essentie in zich heeft. De technieken die ik het meest gebruik zijn klei, schilderijen en wandkleden van vilt en soms een combinatie ervan. Mezelf ontwikkelen, beeldend bezig zijn en wandelen met de honden is voor mij ontspanning en de mogelijkheid om weer op te laden om mijn leven vorm te geven naar mijn verlangens. Door mijn persoonlijke ervaringen rondom rouw, ziekte en andere levensthema’s, het niet kunnen leveren van maatwerk in organisaties ben ik in 2013 gestart als zelfstandige met mijn praktijk Resight.

Het combineren van methoden in mijn praktijk en de combinatie van technieken in mijn beeldende kunst geeft de eigenheid van mijn persoon en de manier van werken met cliënten weer.

 

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik met de 5 natuurgerichte principes:

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

 

Opleidingen:

Welzijnswerk (HBO-J, Groningen)

Kunstacademie (Academie Minerva, Groningen)

Kunstzinnige counseling (SPSO, Utrecht)

Rouw en verliesbegeleiding (Post-HBO Opleiding, HGU, Utrecht)

Energetisch Therapeut (HBO Opleiding, Sonnevelt opleidingen, Baarn)

Energiewerker (Hagetessa, Delft)

Lichtwerker (Crystal Visions, Leiden)

Familieopstellingen (1e-verdieping, Delft)

Individuele familieopstellingen (1e-verdieping, Delft)

Opstellingen met kanker en de psychosomatiek van kanker
(Academie voor opstellingen, Heiloo)

Psychosociale basiskennis (Con Amore, Amsterdam)

Basismodule Spagyriek (Spiritueel bewustzijnscentrum, Almere)

3-daagse workshop ziekteopstellingen Stephan Hausner (UNLP, Amsterdam)

Depressie (Bonusan, Wassenaar)

Medische Basis Kennis (Con Amore, Rotterdam)

Alchemische Spagyriek Plantenkunde (Spiritueelbewustzijnscentrum Spagyriek Nederland, Almere)