Levensthema’s

 

Levensthema’s herken je aan gebeurtenissen die steeds terugkomen. Levensthema’s zijn groeigebieden in jouw huidige leven waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Vaak laat een levensthema zich zien na een ingrijpende gebeurtenis.

De behoeften die jij als kind had

Levensthema’s komen vaak voort uit de behoefte die je als kind had, maar die om welke reden dan ook niet bevredigd kon worden. Vaak reageer je op een gebeurtenis op de manier die jij je als kind eigen hebt gemaakt om te overleven, maar die je als volwassene eerder tegenwerkt.

Voorbeelden levensthema’s

Voorbeelden van levensthema’s zijn: er alleen voor staan, gebrek aan eigenwaarde, angsten, jezelf wegcijferen, relatieproblemen, burn-out, opgroeien zonder vader en/of moeder, je plek in het leven innemen, ziekten, enz.

Levensthema’s als karmisch leerproces

Levensthema’s kun je ook zien als een karmisch leerproces. Dat wat jij te ontwikkelen hebt in het groeiproces van je ziel. Het karmisch leerproces is datgene bewust worden en alsnog te ontwikkelen.

Naast het persoonlijke karma heb je ook het familiekarma. Familiekarma gaat over thema’s die jij deelt met je ouders en voorouders. Hierbij kun je denken aan terugkerende thema’s in jouw familie, zoals: kinderloosheid, een afwezige vader, miskramen, vroege dood van de moeder, enz. Deze lessen zijn diep verankerd in de energie van een familie. Je hoeft niet het karma voor je hele familie te helen. Ieder mens draagt zijn eigen verantwoordelijkheid en zorgt voor zijn eigen helingsproces. Door jouw ontwikkeling in dit thema kun je wel het familiekarma bij jou laten stoppen, zodat jij voluit kan leven en het levensthema niet doorgeeft aan je (eventuele) kinderen.

Levensthema’s beheersen je leven

Levensthema’s blijven terugkomen totdat je er iets aan doet, anders blijven ze je leven beheersen. Je levensthema daagt je uit om wat in het verleden geen aandacht heeft kunnen krijgen, nu wel de aandacht te geven die het nodig heeft. Door inzicht te krijgen in je levensthema en de (zelf)reflectie ervaar je nieuwe mogelijkheden in jouw situatie.

Begeleiding

In de begeleiding onderzoeken we het ontstaan van jouw thema en wat jij nodig hebt om weer in je levenskracht te gaan staan. Dit heeft een positieve weerslag op je psychische en fysieke gezondheid. In het begeleidingsproces laat zich elke keer zien wat er op dat moment gezien kan worden door jou. Zo kom je stap voor stap naar de kern van jouw thema en komt er beweging in, zodat jij voluit kan leven.